Over mij

Ik ben Mariska en op het moment dat ik dit schrijf ben ik alweer bijna 38 lentes jong. Fotografie is al heel wat jaren mijn hobby en doe dat met heel veel plezier en passie! Een aantal jaren terug heb ik mijn eigen studio gehad, wat ik leuk vond om te doen, maar ik merkte al snel dat in een studio fotograferen vaak geposeerde foto’s oplevert en dat dat toch niet helemaal was wat ik wilde.

Ik fotografeer voornamelijk kinderen, en wat is er nu mooier dan kinderen zo op de foto te kunnen zetten zoals ze werkelijk zijn, ongedwongen, speels en puur! Daarom ben ik me meer gaan verdiepen in daglicht fotografie. Ten eerste omdat er gewoon niets mooier is dan met daglicht te fotograferen, maar vooral om kinderen op zo’n manier te kunnen fotograferen dat ze helemaal zichzelf kunnen zijn, het liefst in hun eigen omgeving, in hun eigen huis en ze gewoon lekker hun ding te laten doen… Herinneringen vast leggen, en dat werkt toch het beste op een zo ongedwongen manier op een plek waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn..

Mijn website heet MILC-photo, en MILC staat voor Memories In Life Captured, en dat is ook iedere keer weer mijn streven om dat vast te kunnen leggen, te mogen leggen. Want vind het iedere keer weer een feestje om te zien hoe kinderen lekker hun gang gaan tijdens een fotoshoot en regelmatig zelfs vergeten dat ze ook nog gefotografeerd worden. het geeft voor mijn gevoel de mooiste plaatjes en krijg ook vaak van ouders terug dat hun kinderen echt op de foto staan zoals ze zijn, en dat is het mooiste compliment wat ik kan krijgen! Ik fotografeer daardoor ook alleen maar met daglicht, geen studio, geen flitsers, geen toeters en bellen, of props zoals ze dat in fotografie termen noemen, maar alleen met wat er op dat moment is…

Verder fotografeer ik ook vrijwillig voor Stichting Earlybirds. Een stichting die zich belangeloos inzet voor premature baby’s en hun ouders. Reportages maakt in ziekenhuizen van ouders met hun kindje(s) in vaak moeilijke en zware tijden, en die vast zet in mooie herinneringen door middel van foto’s. Herinneringen die vaak ook onbetaalbaar zijn, zeker in gevallen waarbij kindjes soms ook komen te overlijden…En iedere keer is het voor mij weer een eer om een reportage te mogen maken, ouders een mooie herinnering mee te mogen geven.

Verder heb ik de basisopleiding gedaan van de fotovakschool en volg ik regelmatig workshops. Heb o.a. workshops gevolgd bij fotografie Lydia en Willie Kers fotografie, want je bent immers nooit te oud om te leren! Daarnaast doe ik als hobby er nog graag straatfotografie en macro-fotografie bij, ik zal dan ook af en toe wat in mijn Portfolio plaatsen!

Liefs Mariska