Stijn en Marèn en hun super trotse zus Merel!

Op 07-07-2017 mocht ik voor Stichting Earlybirds alweer mijn 7e meerling fotograferen! Eigenlijk nooit bij nagedacht, maar nu ik het zo lees is het eigenlijk wel heel toevallig… Een heleboel zevens bij elkaar 😉 In totaal waren het 5 tweelingen en 2 drielingen die ik op dat moment had gefotografeerd!

Stijn en Marèn waren mijn 5e tweeling, en ze hebben al een grote zus Merel, die natuurlijk super trots is op haar broertje en zusje. De tweeling is geboren met 35 weken waarvan de laatste 6 weken al wel heel erg spannend waren door complicaties, en de mama in het ziekenhuis moest blijven.

Na wat opstart-probleempjes hebben de kleine dame en heer een behoorlijke spurt gemaakt, want met precies 38 weken mochten ze al naar huis! Heerlijk naar papa, mama en grote zus Merel, het hele gezinnetje compleet!

En ik? Wat heb ik ontzettend genoten van deze reportage voor Earlybirds. Buiten dat het al een luxe was dat Stijn en Marèn op een eigen kamertje lagen trof ik ook nog een ontzettend lief gezin! Een papa en mama èn grote zus die heerlijk zichzelf waren. Ook opa en oma die er even bij waren en apetrots waren. Ik had grote moeite om daarna een keuze te maken tussen alle foto’s die ik had gemaakt 😉


Iedere keer weer blijft het bijzonder als ik voor Stichting Earlybirds een reportage mag maken. Een reportage die van zo’n grote waarde is! De eerste weken en maanden met je kindje zijn al heel bijzonder, zo snel dat alles gaat… Maar als je kindje te vroeg op de wereld is gekomen? Dan is het niet alleen bijzonder maar vaak ook nog een heftige tijd. Een tijd waarin je geleefd wordt, zorgen hebt, alles langs je heen gaat en vaak weken of zelfs maanden in het ziekenhuis verblijft. Vaak is het voor de ouders dan even een lichtpuntje om een fotoreportage te krijgen! Niet alleen voor dan, maar ook voor later! Juist die herinneringen en de foto’s daarvan zijn dan van zo’n grote waarde, en ik weet uit ervaring van mezelf dat foto’s dan zo dierbaar kunnen zijn.

Stichting Earlybirds bestaat nu ruim 4 jaar, sinds juni 2013, en fotografeert inmiddels met ruim 250 fotografen in Nederland en België. Allemaal op geheel vrijwillige basis en met ontzettend veel liefde! En daarachter zijn nog ontzettend veel vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken. Het bestuur, de planners, de mensen die de veilingen regelen, de ontzettend vele haaksters die Earlybirdjes en NICU’s haken voor de kindjes, noem maar op! En dat ik al bijna 2,5 jaar deel mag uitmaken van dit geweldige team, al bijna 2,5 jaar fotoreportages mag maken voor deze geweldige stichting vind ik geweldig! Iedere keer weer doe ik het met alle liefde en plezier en ik hoop dat ik nog heel veel reportages mag maken!

Wil je onze Stichting steunen, op wat voor manier dan ook? Kan je goed haken?, of fotograferen?, of wil je een donatie doen?, of misschien wel mee bieden op een veiling? klik dan snel op deze link “steun ons”, want alle kleine beetjes helpen!! X