Review SteelPrint Foto op Metaal

Een tijdje geleden mocht ik voor SteelPrint een foto op metaal uittesten om daar een review over te schrijven. En uiteraard wilde ik dat wel doen! Ik ben altijd nieuwsgierig in producten waarvan ik denk dat ik ze ook bij mijn klanten kan aanbieden, dus heb meteen ja gezegd. En ik had nog wel een mooi plekje over boven de bank wat nog behoorlijk leeg was 😉

Bij SteelPrint kan je kiezen uit verschillende soorten panelen op metaal. Je hebt producten die op aluminium of op zink worden geprint, zoals HD Metal Glans of Mat, HD Metal Canvas Glans of Mat, HD Metal Stand Glans of Mat en Zink Canvas. Ik heb gekozen voor HD Metal Mat. Heb nog getwijfeld of ik voor glans of mat zou kiezen maar omdat overdag de zon bijna de hele dag op de muur schijnt waar ik hem op wilde hangen leek het me beter om mat te kiezen. Zeker nadat ik het filmpje op de website van SteelPrint had gezien, waar ze heel duidelijk het verschil lieten zien tussen glans en mat en de spiegeling daarvan, wat ik overigens erg handig vond!

Ik heb gekozen voor een zwart-wit afbeelding in de maat 85 x 50 cm. Omdat ik al vrij veel kleur in huis heb vond ik het mooier om voor een zwart-wit foto te kiezen, omdat dat toch wat rustiger oogt. Wat trouwens ook erg fijn is, is dat je bij SteelPrint niet vast zit aan alleen standaard maten maar dat je de maten helemaal kan aanpassen zoals je ze wil hebben! Echt een pluspunt vind ik. Ook geeft de website meteen aan of de fotokwaliteit goed is en kan je nog wat aanpassingen doen (zie foto hieronder)

Verder worden de panelen standaard inclusief gemonteerd ophangsysteem geleverd, wat ook erg handig is zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen en er ook geen extra kosten bij komen. En alle panelen worden gratis en binnen 4 werkdagen bezorgd! De panelen zijn geschikt voor binnen en buiten, omdat de kleuren in het product zitten en daardoor krasvast zijn.

Ik was heel erg nieuwsgierig hoe het eindresultaat eruit zou zien maar hoefde gelukkig niet lang te wachten, want kreeg hem binnen 4 dagen netjes geleverd. De bestelling was zeer netjes verpakt in karton, en de print zelf was afgedekt met een plastic beschermlaagje, op de hoeken zaten beschermhoekjes van een soort foam, en dat alles was ook nog ingepakt in bubbeltjes-plastic. Dus de kans op beschadiging was zeer klein!

Nadat ik alles had uitgepakt was ik blij verrast! Ik had een hele mooie wanddecoratie in mijn handen en heb hem (uiteraard) grondig nagekeken! Maar er was niets op aan te merken, het materiaal was mooi, geen beschadigingen of wat dan ook te vinden, en ook de kleuren (of in dit geval zwart-wit) waren prima! Niet te donker, niet te licht, gewoon precies goed.

Ook was hij erg makkelijk op te hangen met gewoon 2 staalspijkers in de muur.

De aluminium plaat is 1,5 mm dun en door het ophangsysteem komt hij heel mooi een stukje van de muur af wat een heel mooi effect geeft! Ook is hij haarscherp geworden!

Al met al, ben ik zeer tevreden over de foto op metaal! Zowel het email-contact, de duidelijke informatie op de website, de snelle kosteloze levering en uiteraard met het prachtige eindresultaat! Zeker een aanrader! Dus als je nieuwsgierig bent geworden of meer wil weten over de producten die ze aanbieden zou ik zeker eens een kijkje nemen op de website www.steelprint.nl!