Review Saal Digital fotoalbum

Onlangs mocht ik voor Saal Digital een fotoalbum testen om er vervolgens een review over te schrijven. En aangezien dat ik altijd op zoek ben naar nieuwe producten voor mijn klanten wilde ik dit heel graag doen. Tevens had ik dan ook meteen een portfolio album om aan klanten te kunnen laten zien, dus dat was natuurlijk leuk meegenomen.

Als eerste heb ik de software gedownload om daarin mijn album te kunnen maken. Dit ging heel gemakkelijk en was zo gebeurd. Nadat je de software hebt ge-opend krijg je een keuze-menu waar je kan kiezen wat voor product je wil bestellen. Je kan albums bestellen in verschillende formaten, maar ook andere producten zoals foto’s, wanddecoraties, kaarten, fotocadeaus etc… Aangezien ik een album ging bestellen klikte ik die optie aan.

Ik heb gekozen voor een vierkant hardcover album van 19 x 19 cm met 38 pagina’s. Nadat ik die keuze had gemaakt kwam ik bij een nieuw scherm waarin je nog meer opties kon kiezen. Zoals de cover, of je die gewatteerd of on-gewatteerd wil, glanzend of mat, leder- of houtoptiek. De foto’s zelf, mat of glanzend. Wel of geen barcode op het album, en of je er een cadeaubox bij wil, en het aantal pagina’s. Mijn keuze is een hardcover, on-gewatteerd album geworden met fotoafdruk op de kaft.

Verder heb ik voor zowel de kaft als de foto’s voor mat gekozen. Ik heb er geen cadeaubox bij besteld (waar ik achteraf wel een beetje spijt van heb omdat het toch wel mooi was geweest) en ben voor de optie gegaan om de barcode weg te laten halen, wat €5,- extra kostte en ik wel wat prijzig vond. Ook de keuze qua materialen en kleuren voor de kaft vond ik een beetje aan de weinige kant. Wat meer variatie daarin was wel mooi geweest, zoals meer kleur-opties en bijvoorbeeld ook linnen of andere stoffen.

Nadat je de keuzes hebt gemaakt klik je op ontwerpen en ga je aan de slag. Het was even uitvogelen hoe de software in elkaar zat maar dat was maar even en daarna ben ik aan de slag gegaan. Je kan in de opmaak van het album ook weer een aantal keuzes maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit verschillende lay-outs, achtergronden, of je evt. de foto’s automatisch laat invullen, maar je kan er ook voor kiezen om je eigen indeling te maken. Dat laatste is wat ik heb gedaan omdat ik van een mooi strak album zonder poespas hou. Wat ook nog fijn is, is dat je tijdens het ontwerpen alles nog kan aanpassen, het formaat album, het aantal pagina’s, eigenlijk alles wat je in de vorige optie al had bepaald.

Nadat ik klaar was en mijn opmaak naar mijn zin was heb ik het album besteld. Ik was heel erg benieuwd omdat ik ook al wat andere reviews had gelezen en daarin toch nog wel wat verschillen in zaten qua tevredenheid.

Lang hoefde ik ook niet te wachten want het album heb ik dinsdagavond besteld en vrijdag had ik hem al binnen, super! Wat ik ook fijn vond is dat ik moest tekenen voor het pakket en het dus niet in de brievenbus werd gedaan wat de kans op beschadiging uiteraard een stuk kleiner maakt. Maar de kans op beschadiging was sowieso klein want het was heel netjes verpakt in karton. Het album zelf zat daarbij ook nog netjes geseald in plastic en daaromheen nog een soort van schuim.

Bij het uitpakken was ik al meteen verrast over de uitstraling. Het zag er mooi strak uit en was heel netjes afgewerkt! En geloof me, heb echt alle hoekjes etc bekeken 😉 Omdat het een lay-flat album is heb ik bewust gekozen om een aantal foto’s over de gehele breedte van het album te plaatsen. Helaas vallen de pagina’s niet helemaal plat wat ik wel jammer vond.

Ook heb ik zowel kleur- als zwart/wit foto’s gebruikt om te zien hoe die werden afgedrukt en ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk ben. Ze komen heel goed overeen met de kleuren op mijn scherm en ook de zwart/wit foto’s zijn helemaal top. Wat ik in het verleden nog weleens had met vooral zwart/wit foto’s dat ze te donker werden afgedrukt was hier totaal niet het geval.

De paginadikte is ook heel fijn. Mooi stevig en dan had ik nog niet eens voor de optie extra thick gekozen. Ook had ik al naar wat andere reviews gekeken en zag bij een aantal dat de pagina’s als het album dicht was wat krom liepen, ook daar was bij mij niets van te zien.

Al met al ben ik zeer tevreden met het album! En zou het zeker anderen mensen aanraden!