Review Fotofabriek Fotoboek

En alweer mocht ik een foto-album testen! (Je hoort mij niet klagen hoor 😉 ) Deze keer voor Fotofabriek. Ik mocht een hardcover foto-album maken van 24 pagina’s in A4 formaat.

Moest wel even nadenken wat voor album ik zou maken, maar heb uiteindelijk besloten om een boek te maken met macro-foto’s. Dit omdat ik dit ook erg graag doe buiten de kinderfotografie en lifestyle-fotografie en ik wel heel benieuwd was hoe mijn foto’s eruit zouden zien als ze afgedrukt zijn. Deze keer heb ik dan ook bewust gekozen om de foto’s in glans te laten afdrukken i.p.v. mat, wat ik normaal gesproken doe.

Aangezien ik al voor verschillende bedrijven reviews heb gedaan voor verschillende producten, was ik ook wel benieuwd wat ze verder nog voor producten aanbieden. En ik kan je zeggen dat het aanbod in producten bij Fotofabriek zeer uitgebreid is!! Naast foto-albums hebben ze ook een uitgebreid assortiment in andere producten, zoals verschillende soorten wanddecoraties, zelfs tegeltjes!, maar ook agenda’s, kalenders, kaarten, cadeau-artikelen en zelfs schoolspullen! Dus als je nu de schoolspullen in de winkel niets vind, dan is het zeker de moeite waard eens even een kijkje te nemen op hun website.

Maar goed, ik geloof dat ik een beetje af begin te dwalen… (sorry, ADD tikje van me), hoewel ik naar sommige producten ook wel heel nieuwsgierig ben! Deze keer heb ik dus een album getest, hardcover in A4 formaat. Bij ieder album heb je ook weer verschillende opties, zoals papiersoort, omslag, wel of geen luxe bewaardoos en witte of zwarte schutbladen. Verder ook nog of je wel of geen extra controle wil van je ontwerp, je evt. een kleine versie van je album erbij wil, de keuze of je wel of niet de barcode wil verwijderen en of je je album wil laten inpakken (als je het bijvoorbeeld cadeau wil geven). En last but not least, bij meerdere bestellingen van hetzelfde album krijg je volumekorting!

Na een tijdje puzzelen ben ik gegaan voor een hardcover album, liggend in A4 formaat, met de papiersoort UV Hoogglans, standaard omslag, witte schutbladen en een luxe bewaardoos. De opties voor een kleinere versie, barcode verwijderen, extra controle en cadeaupapier heb ik achterwege gelaten. En omdat ik het laatste niet nodig vond, maar ook omdat bij de meeste extra opties extra kosten komen. Wil je alle opties en albums zien die er mogelijk zijn, klik dan even op de volgende link waar nog veel meer informatie is te zien: Fotoboek maken.

Aangezien Fotofabriek dit jaar 2 keer beoordeeld is met de eerste plaats in 2 verschillende fotoboekentests. Zowel door het TV-programma AVROTROS Radar. En voor de 5e keer op een rij door Tips fotoalbum maken.nl, die ieder jaar de grootste, onafhankelijke fotoboekentest doen, Was ik natuurlijk heel nieuwsgierig naar het eindresultaat! En het resultaat mag er zeker wezen.

Als eerste was het contact met Fotofabriek prettig, snelle en vriendelijke reacties op mails! Ook de levering was prima. Op maandag heb ik het album besteld en diezelfde week op vrijdag werd hij netjes bezorgd. Goed beschermd en stevig verpakt kwam mijn album binnen. Ook het album zelf in de bewaardoos was nog eens extra verpakt in plastic met daaromheen bubbeltjes-plastic.

Wat ik ook een zeer leuk extraatje vond is dat je tussen het bestellen en verzenden een filmpje gemaild krijgt waarin je kan zien hoe de kaft van het album gemaakt wordt! Zo zie je ook eens wat achter de schermen 😉

En ik kan niet anders zeggen… Wat is het album mooi geworden!!! De bewaardoos zelf was al een cadeautje om open te maken, mooi zwart met een printje erop en stevig van kwaliteit. Ook het album zelf zag er prachtig uit. Zowel de kleuren als de scherpte zijn echt super, en ik had heel bewust voor zowel lichte als donkere foto’s gekozen om te kijken of daar nog verschil in zat, maar bij beide ziet het er super uit. Niet te donker, niet te licht, maar gewoon precies goed.

Het papier is ook erg mooi, ook al had het van mij ietsje dikker mogen zijn, maar dat ligt denk ik ook aan de papierkeuze. En achteraf een beetje spijt dat ik niet toch voor lay-flat ben gegaan, heb het overwogen maar heb uiteindelijk voor de bewaardoos gekozen, waar ik ook zeker geen spijt van heb hoor! Al met al gewoon een zeer mooi album, met mooie kleurweergave, scherpte en afwerking! Hieronder foto’s die ik heb gemaakt van het album, want beelden zeggen toch ook meer dan alleen woorden! Dank je wel Fotofabriek!