Keuzes maken… Hoe moeilijk ook…

Normaal schrijf ik alleen maar blogs over shoots die ik heb gedaan. Lifestyle-shoots, Earlybirds-shoots… Maar deze keer een persoonlijk blog…

Een blog waar ik al dagen, weken tegen aan zit te hikken om te schrijven maar ik heb keuzes moeten maken. Keuzes die alles behalve makkelijk zijn, die me veel verdriet doen, maar ik heb na lang (lees, heel lang) besloten om in ieder geval tot het einde van dit jaar geen fotografie-werk meer te doen. Niet voor MILC-photo, niet voor Earlybirds, hooguit voor mezelf af en toe.

Na een aantal moeilijke jaren, vooral het laatste jaar, heb ik een keuze moeten maken. En die keuze is dat ik nu tijd ga nemen om eerst voor mezelf te gaan zorgen. Nee zeggen is ontzettend lastig voor mij, en steeds weer na vallen en opstaan besef ik me dat het nu tijd is om eerst zelf weer te zorgen dat ik weer goed in mijn vel kom, hoe moeilijk, ontzettend moeilijk dat ook voor me is…

Naast mijn kinderen is fotografie mijn passie, en dat is het nog steeds, en zal ook zo blijven… Maar na jaren knokken besef ik me dat er meer nodig is, en dan betekent (en ik heb zo getwijfeld om dit te zeggen) dat ik vanaf maandag mezelf laat opnemen, om deze keer écht voluit met mezelf aan de slag te gaan, om daarna weer met energie (wat er gewoon niet meer is) er weer tegenaan te kunnen. Ik heb veel te leren, veel te verwerken, en ik hoop dat ik begin 2019 weer met volle energie aan de slag te kunnen gaan. Dat is mijn doel, mijn streven en daar ga ik voor!

Aangezien ik nooit blogs schrijf zonder foto’s heb ik me suf zitten piekeren wat voor foto’s bij deze blog passen… Een paar dagen terug zag ik hier in de buurt Vergeet-mij-nietjes staan, een heel klein bloemetje met een mooi verhaal erachter waarom het bloemetje zo heet. Voor wie het interessant vind, de link naar Wikipedia. Maar het hele kleine bloemetje met zijn prachtige blauwe kleur is sowieso altijd één van mijn favoriete bloemetjes geweest… Heel klein, kwetsbaar, en je ziet ze snel over het hoofd… Maar als je ze ziet!, Ze zijn zo klein als ze zijn prachtig in alles!

Lieve allemaal, mijn laatste blog voorlopig, en deze keer met het mooie bloemetje Vergeet-mij-nietje! En ik hoop jullie heel graag volgend jaar weer terug te zien! Vergeet mij nietje…